Jaluzele verticale

 

CULORI SI MODELE:


JALUZELE VERTICALE– inca de la aparitia acestora, au fost considerate produse moderne si o solutie foarte buna de umbrire a locuintelor, birourilor, spatiilor comerciale, institutiilor de invatamant, cabinetelor medicale si a altor incaperi, inlocuind clasicele perdele si draperii. Acestea ofera o ambianta placuta si iti protejeaza intimitatea oferind posibilitatea de a a-ti crea gradul de vizibilitate si luminozitate prin simpla manevrare a lantisorului cu bile. Montarea jaluzelelor verticale poate fi efectuata in trei moduri: direct in tavan, pe perete sau in glaf.

Jaluzelele verticale din material textil sunt disponibile intr-o gama larga de culori si modele, satisfacand toate gusturile si cerintele necesare decorarii unei incaperi, putand fi montate atat pe tavan cat si pe perete (pe console). Benzile textile ale jaluzelelor sunt realizate din diferite tipuri de tesaturi, disponibile in varianta semi-transparenta sau opac (Black-out), fiind foarte usor de intretinut datorita proprietatilor antistatice ce impiedica depunerea prafului. Daca este necesar benzile textile se pot sterge cu un burete umezit sau se pot spala manual la o temperatura de maxim 35°C, tot cu ajutorul unui burete. Daca se alege varianta de spalare manuala, atunci noi recomandam a se proceda in urmatorul fel: se scot greutatile de jos, se desprinde benzile de pe suport, apoi intr-un mod usor se vor face sul si vor fi puse intr-un lighean sau in cada cu apa calduta in care se poate pune putin sampon, (NU detergent!!!) lasand totul la inmuiat timp de 15 minute, dupa care cu un burete, dar cu mare atentie se va spala lamela cu lamela pe o suprafata dreapta, evitandu-se categoric sifonarea acestora. Dupa spalare se vor clati toate lamelele cu dusul, se vor lasa putin la scurs, apoi asa ude cum sunt se agata din nou pe suport. Greutatile si lantul aferent de jos se vor introduce la locul lor imediat dupa agatarea lamelelor pe suport. A nu se spala in masina de spalat!

CUM SE MASOARA

Jaluzele verticale montate pe tavan:

 • latimea (L) se noteaza masurand latimea glafului + 30cm (15cm stanga + 15cm dreapta) in afara glafului;
 • inaltimea (H) se noteaza masurand din tavan si pana in podea iar apoi se vor scadea 5cm.

Jaluzele verticale montate pe perete:

 • latimea (L) se noteaza masurand latimea glafului + 30cm (15cm stanga + 15cm dreapta) in afara glafului;
 • inaltimea (H) se noteaza masurand din locul unde se doreste montajul sinei pe console, pana la podea iar apoi se vor scadea 5 cm.

Jaluzele verticale montate in glaf:

 • deoarece unele glafuri nu sunt perfect drepte se va lua masura latimii golului geamului in partea de sus si se va scadea 2 cm;
 • inaltimea (H) se noteaza masurand in trei locuri (dreapta, la mijloc si stanga). Se va lua in considerare cea mai mica valoare dintre cele trei masuratori iar apoi se vor scadea 2cm.

IMPORTANT DE STIUT

 • daca se doreste ca jaluzelele sa fie pana la calorifer sau pana la pervazul geamului, atunci se va masura inaltimea din locul unde se va monta sina (tavan, perete) si se scad minim 2cm;
 • pe tavan, sina nu poate fi prinsa la mai putin de 7cm de perete, deoarece nu ar mai permite rotirea lamelelor;
 • in cazul in care exista vreun obstacol (manere de geam, robinete de calorifer, tevi, sau altele), sina va fi montata la minim 7cm de acestea.
 • locul de montaj pe perete trebuie distantat la minim 10 cm, de la cea mai apropiata margine a zidului (spalet, bordura, etc.)

DE CE JALUZELE VERTICALE:

 1. cea mai simpla solutie de protectie solara ce poate oferi in acelasi timp si un aspect modern si elegant spatiului protejat;
 2. durabilitate in timp;
 3. multitudine de culori si modele;
 4. usor de intretinut;
 5. posibilitatea inlocuirii doar a benzilor afectate fara schimbarea produsului;
 6. lamelele sunt usoare si nu sunt dificil de montat sau de inlocuit.
 7. posibilitatea de a adapta nivelul luminozitatii in incapere;
 8. asigurarea intimitatii in interiorul locuintei;
 9. orientarea verticala creeaza impresia de spatiu.