Rulouri exterioare

 

CULORI SI MODELE:


RULOURI EXTERIOARE– confectionate cu lamele din Aluminiu sau PVC, acestea sunt considerate cea mai eficienta solutie in protejarea spatiului interior impotriva razelor solare, oferind si o solutie pentru izolarea fonica si o masura antiefractie. In functie de destinatia rulourilor se poate opta pentru diferite sisteme antiefractie care constau in blocarea rulourilor exterioare. Sistemul de inchidere simplu se monteaza pe ultima lamela a ruloului iar prin actionarea din interior se blocheaza deschiderea acestuia din exterior. Sistemul de inchidere automat de asemenea se monteaza pe ultima lamela, doar ca actionarea lui se face automat la coborarea covorului prin intermediul catorva parghii si arcuri montate in interior. Inchiderea cu cheie, se fixeaza la fel pe ultima lamela doar ca permite inchiderea din exterior si este folosita in special pentru spatiile comerciale sau usile de acces. Actionarea rulourilor se poate face manual cu snur sau panglica, care se strang intr-o caseta numita tabachera sau pot avea actionare electrica, cu motor prin intermediul unui buton sau cu telecomanda. Suplimentar, rulourile se pot fabrica incluzand in interiorul lor plasa anti insecte, incorporate in caseta ruloului, in spatele covorului de lamele, astfel ghidajul ruloului va avea doua canale, unul pentru lamele si altul pentru plasa, fiecare functionand independent. Se mai pot confectiona rulouri cu plasa doar pe o singura parte a ruloului, in lateral sau pe mijloc, in functie de pozitia geamului de deschidere, iar covorul de lamele va acoperi tot geamul.

Rulourile exterioare indiferent daca sunt din Aluminiu sau PVC se impart in doua categorii:

Rulouri aplicate – se instaleaza dupa ce tamplaria este montata deja, direct pe rama geamului, in golul ferestrei sau pe peretele exterior deasupra ferestrei, fara a afecta in vreun fel peretii exteriori sau interiori.

Rulouri suprapuse – se pot instala in acelasi timp cu tamplaria, permitand montarea direct pe toc, avand o caseta fixata deasupra tamplariei, de unde vine si denumirea de rulou suprapus. La acest tip de rulou, eventualele interventii se fac din interiorul incaperii.

In functie de materialul folosit rulourile exterioare se impart in doua categorii:

Rulouri din aluminiu – au lamelele umplute cu spuma poliuretanica si ofera o mai buna izolare termica si fonica decat cele din PVC. La fel si culoarea este mult mai durabila decat a celor din PVC, lamelele putand fi disponibile in mai multe culori inclusiv imitatie de lemn la alegere. Facute sa dureze, rulourile din aluminiu confera atat rigiditate cat si o durata de timp indelungata, fara a necesita retusuri de vopsea, acestea nu ruginesc, nu se decoloreaza si nu se deformeaza de la caldura.

Rulouri din PVC – prin constructia sa simpla si datorita lamelelor din PVC cu greutate mai mica, ofera o manevrare simpla si usoara, fiind cel mai accesibil produs din gama rulourilor exterioare. Chiar daca se gasesc la un pret mai redus decat cele din aluminiu si acestea asigura o buna protectie solara si dau o nota de eleganta ferestrelor.

DE CE RULOURI EXTERIOARE:

  1. sunt poate cea mai eficienta bariera, impotriva razelor soarelui;
  2. asigura protectia tamplariei impotriva factorilor de mediu (ploaie, ninsoare, viscol, grindina);
  3. asigura protectie termica a spatiilor interioare, impiedicand incalzirea excesiva pe timp de vara si contribuie la mentinerea caldurii la interior pe timp de iarna;
  4. ofera protectie antiefractie;
  5. permite integrarea plaselor anti insecte in rulou;
  6. design placut si modern, oferind un plus de confort la optiunea electrica cu telecomanda;
  7. posibilitatea executarii in nuanta profilului de tamplarie, inclusiv imitatie lemn;
  8. reducerea cu pana la 10 dB a zgomotului.