Rolete textile

 

CULORI SI MODELE:

Day&Night

 

Rolete textile


RULOURI TEXTILE– intr-o mare varietate de materiale si culori acestea reprezinta o modalitate foarte placuta de a decora locuinte, sali de conferinte, cabinete sau birouri, imbinand in mod deosebit simtul practic de umbrire cu eleganta de modernizare. Au functia de a proteja impotriva razelor solare si de a asigura discretia necesara. Sunt ideale pentru camera copilului, datorita faptului ca pot fi executate in atat in modele, culori foarte vesele, cat si imprimate imagini din desene animate sau filme, oferind un plus de culoare si buna dispozitie camerei. Roletele pot fi confectionate din materiale textile simple sau cauciucate. Roletele textile cauciucate se folosesc cu succes la baie, bucatarie sau in orice spatiu cu umiditate crescuta. Materialul textil de asemenea poate sa fie semi-transparent, permitand luminii sa patrunda intr-o oarecare masura, sau opac (black-out), situatie in care lumina nu trece prin material, asigurand un intuneric perfect.

Utile in spatiile inguste cu ajutorul lor se controleaza luminozitatea din incapere prin actionarea lantisorului cu bile, care intr-un mod usor, coboara sau ridica ruloul la nivelul dorit, infasurand materialul pe un tambur. Acestea sunt un accesoriu atractiv, oferind incaperii o atmosfera originala, putand fi montate pe perete, in tavan, pe tamplaria geamului sau in glaful geamului (daca nu exista nicio deschidere a ferestrei). Montarea in functie de modelul ales se face prin insurubare dar este posibil si prin clipsare si lipire cu ajutorul unei console speciale iar ghidajele se lipesc cu ajutorul benzii adezive cu care sunt dotate.

Un deosebit sentiment de eleganta si rafinament ofera roletele day & night (ZEBRA) care fata de cele simple, difera prin faptul ca materialul textil dispune de benzi orizontale transparente care alterneaza cu benzi orizontale opace, iar datorita tesaturii din care sunt confectionate, vor aduce un plus original in orice interior. Sistemul de pe care ruleaza este aproape identic cu cel al roletelor simple, doar ca prin rulare benzile transparente si cele opace ofera un grad variabil de luminozitate in interior, putandu-se regla astfel cantitatea de lumina prin suprapunerea diferita a benzilor, in functie de nevoia sau preferinta utilizatorului.

De asemenea o solutie de umbrire pentru incaperile care dispun de geamuri pozitionate intr-un plan inclinat exista posibilitatea de a achizitiona roletele pentru geam de mansarda. Acestea sunt prevazute cu ghidaje laterale, ce impiedica patrunderea luminii si asigura glisarea materialului, cu ajutorul sistemului de actionare, pe baza unui arc, care inlocuieste clasicul lant. Sistemul clasic cu arc si fara caseta, permite blocarea roletei in trei pozitii, in timp ce varianta casetata permite oprirea roletei in orice pozitie doriti. Roletele mansarda ofera lucuintei un apect estetic placut si confortabil, iar materialul textil blackout este prevazut pe partea exterioara cu o folie speciala, argintie, pentru a oferi o protectie mai ridicata impotriva razelor solare, desigur existand si varianata materialului semitransparent. Caseta si ghidajele, sunt disponibile pe culorile alb/maro, sau diferite imitatii de lemn iar montajul acestora se realizeaza prin insurubare, pe tavan, perete sau pe tamplarie.

Firma noastra ofera mai multe sisteme de rolete textile:

 1. Roleta mini – reprezinta clasica si cea mai simpla varianta a roletelor si este formata din sulul de material textil, infasurat pe un tub de aluminiu, cu diametrul de 18 mm prins pe doua console de plastic. Dimensiuni maxime recomandate: latime 120 cm, inaltime 200 cm.
 2. Roleta mini plus – este aceeasi roleta mini, doar ca la aceasta se mai adauga doua ghidaje laterale tip U, prin interiorul carora gliseaza materialul textil. Acest sistem de ghidaj aduce urmatoarele avantaje: protejeaza marginile materialului textil; obtureaza perfect patrunderea luminii din exterior prin lateralele roletei; fixeaza materialul in cazul montarii pe usi sau geamuri mobile. Dimensiuni maxime recomandate: latime 120 cm, inaltime 200 cm.
 3. Roleta maxi – construtiv identica cu roleta mini, doar ca este gandita a fi folosita la dimensiuni mai mari si pentru montajul pe zidarie. Are consolele din otel si tubul pentru material este cu diametrul de 28 mm. Dimensiuni maxime recomandate: latime 250 cm, inaltime 300 cm.
 4. Roleta delux – reprezinta o inovatie constructiva de imagine a roletelor obisnuite, ideea principala fiind amplasare sulului de material intr-o caseta, pentru utilizarea preponderenta la geamurile moderne. Acest model prezinta o multitudine de avantaje, cum ar fi: finete si aspect estetic mai rafinat; calea de rulare a materialului fiind intre baghetele geamului creaza impresia unui corp comun cu fereastra; dimensiunile mici ale casetei permit deschiderea mai larga a ferestrei; existenta diversificata a imitatiilor de lemn pentru caseta si ghidaje. Dimensiuni maxime recomandate: latime 140 cm, inaltime 180 cm.
 5. Roleta lord – reprezinta inca o varianta a roletei textile casetate, fiind proiectata astfel incat sa nu obtureze deloc suprafata de lumina a geamului in pozitia deschisa, oferind posibilitatea de montaj pe diferite tipuri de usi si geamuri, indiferent de tipul si formele baghetelor acestora. Dimensiuni maxime recomandate: latime 140 cm, inaltime 220 cm.

 

DE CE RULOURI TEXTILE:

 1. sunt usor de intretinut;
 2. asigura protectie impotriva razelor solare;
 3. varianta casetata a acestora reprezinta unica solutie de umbrire totala din interior;
 4. datorita gamei variate de culori in care sunt disponibile, acestea ofera un plus de eleganta si stil, fiind considerate elemente decorative de design interior;
 5. se pot personaliza (imaginea cu sigla propriei companii sau sigla clubului sportiv favorit, eroii preferati din desenele animate sau altele);
 6. sunt solutia ideala pentru geamurile aflate in plan inclinat (in special cele de la mansarda);
 7. filtreaza lumina intr-un mod natural si placut;
 8. utile in spatiile inguste;
 9. reprezinta o alternativa atragatoare a jaluzelelor.