Plasa insecte

 

CULORI SI MODELE:


PLASA ANTI INSECTE– este o solutie pentru evitarea accesului in orice incapere a insectelor si nu numai. Acestea fiind confectionate cu sita din fibra de sticla ignifuga, confera un plus de siguranta, in situatia in care se intampla ca un chistoc de tigara, ce nu a fost bine stins, provenind de la un etaj superior sa fie purtat de vant inspre locuinta, dar cu plasa anti insecte se pot evita aceste evenimente neplacute. De asemenea este un factor de protectie impotriva pasarilor, a pufului si a altor obiecte purtate de vant spre locuinta sau chiar pentru animalele de companie din locuinta, care ar fi protejate de o eventuala cadere din fata geamului. Plasele anti insecte sunt fabricate din materialele care sunt rezistente la efectele meteorologice (temperaturi scazute sau ridicate), nefiind necesara demontarea lor in nicio perioada a anului.

Plasele anti insecte dupa forma lor se impart in 4 categorii:

Plasa fixa – sunt fixate pe un cadru numit rama, care cu ajutorul unor cleme sau papuci vor fi prinse de fereastra, fara a fi necesara gaurirea tamplariei. Montarea si demontarea acestora nu necesita pregatire speciala, acest lucru fiind usor de facut. Aceasta solutie clasica poate fi utilizata pe diverse tipuri si forme ale ferestrelor, fiind o solutie universala impotriva insectelor. Dezavantajul plaselor fixe este faptul ca acestea nu pot fi deschise la fel de simplu ca si plasele mobile, acest lucru facand posibila montarea lor doar pe geamuri nu si la usi.

Plasa mobila – acestea se monteaza pe exteriorul tocului ferestrei sau a usii, cu ajutorul balamalelor, avand si un sistem de inchidere, si manere de actionare. Dupa fixarea balamalelor, plasa poate fi montata sau demontata foarte usor. Avantajul lor este faptul ca se pot monta atat pe ferestre cat si pe usi.

Plasa tip rulou – aceasta este compusa dintr-o caseta montata la exterior, in partea superioara a geamului in cazul unui geam simplu sau in partea laterala in cazul unei usi si doua ghidaje avand un design foarte elegant. Actionarea acesteia se face pentru geam de obicei pe verticala, iar pentru usi actionarea se face de la stanga la dreapta sau dupa caz. Aceasta se monteaza pe orice tip de tamplarie dar si pe zidarie si indiferent de modul lor de actionare, au un sistem care previne deschiderea accidentala a plasei.

Plasa tip plisse – reprezinta solutia cea mai buna a sistemelor de protectie anti insecte, pentru geamuri si usi de dimensiuni mari cu latimi de pana la 3,2 m si inaltimi de pana la 2,4 m. Pot fi aplicate pe tamplarie de lemn, PVC si aluminiu iar modul de actionare a lor este prin glisare, avand fiabilitate crescuta pentru ca nu au arcuri.